Fakturaprogram hvor du kan sende faktura / regninger fra nett
        


Logg inn
E-post:   Passord:  
Bli kunde | Glemt passord

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvordan sender jeg et inkassovarsel?
Det er visse krav til en purreprosess, og systemet hjelper deg slik at de formelle kravene holdes. Blant annet skal et inkassovarsel sendes i posten, og man kan kun belaste purregebyr 14 dager etter forfallsdato på fakturaen eller tidligere sendt purring. Du kan sende et inkassovarsel uten å sende purring først. Det kan tillegges et nytt purregebyr til kunden ved inkassovarsel.

Det er to måter å sende inkassovarsel på.
  1. Masseutsendinger
    I fakturer.no kommer fakturaer som er klare til inkassovarsel opp i menyen til venstre (Send inkassovarsel) under fanen FAKTURAER. Det er kun fakturaer som ikke er registrert fullt betalt og som har forfalt for mer enn 14 dager siden (enten fra opprinnelig forfall, eller fra formell purrings forfall) som kommer opp i denne listen. Renter er automatisk regnet ut etter gjeldende regelverk, og du kan selv velge om du skal legge på nytt purregebyr.

  2. Enkeltinkassovarsel
    Når du har funnet frem til en faktura, har du en knapp som heter "Send inkassovarsel" under "Handlinger" (hvis du ikke har sendt purring heter denne knappen "Send purring", og du må velge metode 1 for å sende inkassovarsel). Hvis du trykker på denne knappen kan det skje to ting:
    a: Du får beskjed om at du ikke kan sende inkassovarsel ennå, og datoen for når du kan sende dette.
    b: Du kan velge at vi sender inkassovarsel i posten, og eventuelt kopi av inkassovarselet på e-post.Dersom du har registrert ditt mobilnummer, får du en SMS med beskjed om at det nå er tid for å sende inkassovarsel på en gitt faktura. Du kan svare på denne meldingen med INKASSO <fakturanummer>, så sender vi inkassovarsel i posten for deg (og belaster kunden purregebyr) uten at du trenger å logge deg inn på fakturer.no.

Copyright © 2024 Fredrik Singstad